Τη να προσέξετε όταν αγοράζετε αυτόματα ρολά ασφαλείας

ρολά καταστημάτων

Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή των καταστημάτων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τους. Τα ρολά καταστημάτων βγαίνουν είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα. Τα αυτόματα πλέον είναι μακράν τα πιο δημοφιλή.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ απλός: με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ανοίξετε και κλείσετε εύκολα και γρήγορα τα ρολά του μαγαζιού σας.

Δε χρειάζεται να τα τραβάτε ή να τα σπρώχνετε, ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία. Πολύς κόσμος όπως δεν αγοράζει αυτόματα ρολά ασφαλείας, γιατί απλούστατα δεν ξέρει τι να προσέχει όταν τα αγοράζει.

Δεν ξέρει ας πούμε τι μοτέρ να αγοράσει και ποια από τα έξτρα αξεσουάρ και μέτρα ασφαλείας που θα του προτείνει ο πωλητής, είναι απολύτως απαραίτητα.

Πολλοί δεν ξέρουν ακόμη τι είδους ρολά ασφαλείς να αγοράσουν. Το ότι δεν είστε ειδικοί σε κάτι, δε πρέπει να σας αποτρέπει από το να κάνετε αγορές.

Με αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλες τις απορίες σχετικά με τα αυτόματα ρολά ασφαλείας, έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για το αν κάνατε ή αν θα κάνετε τη κατάλληλη επιλογή. Ας δούμε λοιπόν που πρέπει να δώσετε βάση όταν αγοράζετε αυτόματα ρολά.

Για τα πάντα σχετικά με τα ρολά ασφαλείας, τσεκάρετε στο www.rola-asfaleias.gr

• Το μοτέρ
Εννοείται πως το μοτέρ του συστήματος του ρολού σας θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να μπορεί να σηκώσει εύκολα και γρήγορα τα ρολά ασφαλείας σας. Όσο πιο δυνατό είναι το μοτέρ, τόσο πιο γρήγορα θα γίνεται η δουλειά σας.

Να έχετε υπ’ όψιν σας ότι τα μοτέρ αυτά είναι ηλεκτρικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να “είναι στη πρίζα” για να δουλέψουν. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε ώστε η μηχανή που θα αγοράσετε να μην έχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε ρολά ασφαλείας σε παραπάνω από μία προσόψεις ή βιτρίνες, πιθανότατα θα πρέπει να αγοράσετε παραπάνω από ένα μοτέρ.

•Εναλλακτικές λύσεις
Όπως είπαμε και παραπάνω, τα μοτέρ που κινούν τα ρολά ασφαλείας, δουλεύουν με ρεύμα. Αν λοιπόν γίνει μία διακοπή, ενδέχεται να μη μπορείτε να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε τα ρολά ασφαλείας σας.

Για να μη συμβεί αυτό λοιπόν, θα πρέπει να επενδύσετε σε κάποιου είδους λύση έκτακτης ανάγκης. Αυτή μπορεί να είναι μία μπαταρία, ένα UPS ή και ένα ειδικό σύστημα που θα επιτρέπει τη χειροκίνητη λειτουργία των ρολών. Αν η περιοχή σας έχει συχνές διακοπές.

•Τρόπος ελέγχου
Τα αυτόματα ρολά ασφαλείας, ανοίγουν ή κλείνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό το κουμπί λοιπόν, μπορεί να βρίσκεται σε ένα τηλεχειριστήριο ή σε ένα πάνελ κάπου στον τοίχο.

Το τηλεχειριστήριο είναι η πιο πρακτική λύση, αλλά αν καμιά φορά μείνετε από μπαταρία, μπορεί να μην μπορείτε να ανοίξετε ή να κλείσετε τα ρολά σας, μέχρι να την αλλάξετε. Με το πάνελ δε θα έχετε αυτό το πρόβλημα, αλλά πιθανότατα να μην μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος.

Όποια μέθοδο ελέγχου και να διαλέξετε πάντως, είναι καλό να ελέγχετε όλα τα μοτέρ των ρολών σας, με ένα κουμπί.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε θα πρέπει να έχετε ένα τηλεχειριστήριο ή ένα πάνελ για τον έλεγχο του κάθε μοτέρ ξεχωριστά. Σκοπός των αυτόματων ρολών είναι να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη, όχι πιο δύσκολη!

•Μέτρα ασφαλείας στο μοτέρ
Ένας από τους κύριους λόγους που χαλάνε τα αυτόματα ρολά ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι συναντώνται εμπόδια κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια το μπλοκάρισμα και ίσως και την καταστροφή του μοτέρ.

Θα πρέπει να φροντίσετε να διαλέξετε μία μηχανή η οποία θα σβήνει μόλις συναντά κάποιο εμπόδιο ή δυσκολία κατά το ανεβοκατέβασμα των ρολών.
Επίσης, καλό είναι να βάλετε και ένα φωτοκύτταρο, το οποίο θα σταματά το άνοιγμα και το κλείσιμο των ρολών όταν κάποιος ή κάτι είναι από κάτω τους.
Αυτά τα λίγα λοιπόν είναι αυτά που θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ρολά ασφαλείας.

Καλές αγορές, λοιπόν!